Mijn massage techniek is gebaseerd op Jack Meagher. Jack Meagher is de grondlegger van de sportmassage voor paarden in de jaren 50. Hij is ooit begonnen als human masseur nadat hij zelf in contact kwam met massage naar aanleiding van een blessure. Dit heeft zijn leven drastisch veranderd. Hij masseerde duizenden mensen en paarden.

Zijn visie is dat een spierprobleem altijd hetzelfde is. Blokkades is spierweefsel dient los gemaakt te worden om zo de spier weer optimaal te kunnen laten bewegen.

Zijn methode is gebaseerd op het verbeteren van de bewegingen van het paard. Eerst worden de stresspoints gelokaliseerd en deze worden via de ‘Jack Meagher’ methode opgelost. Het is dus het wegnemen van de oorzaak en niet het weghalen van de symptomen. Stresspoints zijn lokale verharde stukjes weefsel in de spier, die het paard belemmert om de spier goed te kunnen ontspannen. De functie van een spier is aanspannen, waardoor er een beweging gemaakt wordt. Dit gebeurd altijd vanuit een zenuw.

De Jack Meagher methode is een zeer diep werkende massagetechniek. Wanneer er spierproblemen zijn dan kan dit enigszins pijnlijk zijn voor het paard. Maar deze methode is effectief dat het paard zich na gemiddeld 2 tot 3 behandelingen veel prettiger  voelt zoals een happy athlete.